Google Search Console (Webmaster Tools)

De tools en rapporten van Google Search Console zijn interessant, omdat u via deze tools erachter komt wat Google allemaal weet van uw website. Welke websites naar uw website verwijzen, maar ook het zoekverkeer (basics). Daarnaast is deze tool interessant omdat we hiermee aan kunnen geven waar de sitemap van uw website staat. Die zal Google dan voortaan gebruiken om uw website te indexeren. Zo hoeft u niet te wachten totdat Google uw (nieuwe) website heeft gevonden, maar u vertelt Google dat deze bestaat (en uit welke pagina's).

Om de Google Search Console werkend te krijgen gaat u naar deze webpagina van Google en logt u in met uw Google account. Heeft u deze nog niet dan kunt u er eenvoudig een aanmaken.

Vervolgens kunt u het adres (URL) aangeven van uw website(s). Google zal niet onmiddellijk geloven dat dit uw website is, daarom moet u deze met een bepaalde code verifiëren. Dit kunt u op verschillende manieren doen, wij doen dit via een DNS toevoeging. Google zal vervolgens zien dat wij deze hebben geplaastst en klaar, de website is geverifieerd.

Hierna krijgt u toegang tot de gegevens van uw website. Verifieer dus uw website, geef dan uw XML-sitemap door en u heeft heel eenvoudig uw website goed doorgegeven aan de Google zoekmachine voor indexatie.