Wat moet u begrijpen:

Een zoekmachine werkt op basis van relevantie. Zodra we dit begrijpen wordt SEO al een stuk makkelijker. Een zoekmachine is in feite een grote machine die alle websites van het internet indexeert, dus letterlijk een enorm register aanmaakt voor het internet. We kunnen het ook zien als een enorme inhoudsopgave van het internet.

Dat indexeren is relatief eenvoudig, om deze vervolgens overzichtelijk aan u weer te geven is het moeilijke. Welke volgorde moet een zoekmachine gebruiken voor uw zoekopdracht? Daar komt de relevantie naar voren. Daar onderscheiden zoekmachines zich ook van elkaar, want elke zoekmachine bepaalt de relevantie op een andere manier. Google staat bekend als een zoekmachine die dit goed doet, in feite schatten zij dus goed in welke websites u wilt zien/vinden op basis van uw zoekopdracht en wordt o.a. daardoor verreweg het meeste gebruikt.

In essentie doen alle zoekmachines hetzelfde; per zoekwaarde bepalen zij op basis van relevantie en bezoekersaantallen de hoogte van uw website in de weergave van de zoekresultaten.

Wij zeggen altijd een website is een online weergave van uw bedrijf, dat is het belangrijkste doel van uw website. Als u een brochure maakt denkt u ook aan het type papier wat u gebruikt en de kwaliteit van de teksten/afbeeldingen en de drukker. In de brochure zijn bepaalde zaken belangrijk, zo is bij een unieke aanbieding van een fiets de naam en de prijs wellicht belangrijk, u bent tenslotte de enige die deze fiets in de aanbieding heeft. De naam en de prijs maakt u dus groter en opvallender dan de andere tekst. Daarnaast vertrouwt u op uw drukker dat diegene het juiste papier en inkt gebruikt die ervoor zorgt dat uw actie goed overkomt. Met een website werkt dit precies hetzelfde, sommige teksten laten we meer opvallen dan andere teksten. Daarbij maken we gebruik van teksten en afbeeldingen die zichtbaar zijn voor uw bezoekers maar ook 'onzichtbare' (meta)teksten en tags/keywords. Maar het belangrijkste is dat uw website uw bedrijf op een goede manier uitstraalt en uw klanten/bezoekers tevreden blijven. Weinig bezoekers is allereerst een relatief begrip en kan liggen aan heel veel dingen, SEO is daar één van.

 

Hebben wij u enthousiast gemaakt?
Of juist nieuwsgierig en heeft u meer vragen?

Laat het ons weten!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla!®
Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: