Website inhoud

De inhoud van de website is uiteraard belangrijk voor de hoogte van uw website in de zoekresultaten. De inhoud van uw website zorgt allereerst voor de presentatie van uw bedrijf/producten/uzelf/etc. wat zorgt voor bezoekers. Bedenk mooie teksten en maak gebruik van afbeeldingen. Een zoekmachine zal uw website ook bezoeken en indexeren, dus alle inhoud van uw website indexeren en o.a. kijken naar uw bezoekersaantallen. Werk niet teveel met keywords in uw zichtbare tekst, maar houd uw tekst leesbaar voor uw bezoekers. Een zoekmachine controleert op een goede balans van tekst, afbeeldingen, keywords, etc.

Zorg dus voor goede/leesbare teksten voor uw website die uw bezoeker goed kan lezen, zorg er ook voor dat u voldoende keywords gebruikt in de website tekst en gebruikt afbeeldingen. Zodoende ontstaat er een balans tussen uw tekst, afbeeldingen en keywords. De optimale balans is niet duidelijk, dat zijn de geheimen van een zoekmachine die hun uniek maakt.

Een afbeelding kunt u altijd voorzien van een titel en een 'alt-tekst' deze tekst wordt weergegeven in het geval een plaatje, om wat voor reden dan ook, niet geladen kan worden. Zo kunt u de 'alt-tekst' gebruiken voor een beschrijving van het plaatje of simpelweg één woord. Wij raden u aan om dit woord in de context laat passen van de tekst vlakbij de afbeelding. Kortom dat u de afbeelding via de 'alt-tekst' niet 'fietspad' benoemd terwijl de tekst gaat over een brood, dat voegt niets toe aan uw website en is verwarrend voor een zoekmachine.

Wat u vooral NIET moet doen:

Gebruik niet dezelfde tekst kleur en achtergrond kleur om teksten (keywords) veel keywords op uw website te plaatsen maar te verbergen voor de normale bezoeker. Witte tekst op een witte achtergrond is niet zichtbaar voor een bezoeker maar niet voor een zoekmachine. Dit wordt herkend door een zoekmachine en bestraft (lager in de zoekresultaten).

Gebruik geen zeer kleine (1-pixel) afbeeldingen zodat u gebruik kan maken van de 'alt-tekst' van deze afbeelding. Op die manier zou u heel veel afbeeldingen kunnen plaatsen op een webpagina, maar dit wordt door een zoekmachine herkend en bestraft (lager in de zoekresultaten).

Hebben wij u enthousiast gemaakt?
Of juist nieuwsgierig en heeft u meer vragen?

Laat het ons weten!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
OVHZ
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: