Meer online resultaat met een contentkalender

We willen allemaal wel meer resultaten behalen online, maar dat schrijven van goede content blijft een uitdaging. Waarover kunt u schrijven? Wanneer kunt u deze het beste publiceren? Wat te doen bij een actualiteit? Maak eens een contentkalender, wij helpen u graag met het opstellen hiervan.

Een content kalender maken heeft veel voordelen

  • U mist of vergeet geen publicatiemoment meer.
  • De website content wordt gemaakt of maakt u zelf op een moment dat het u uitkomt.
  • Geen adhoc publicaties, wat vaak ten koste gaat van de kwaliteit.
  • Duidelijke planning, deadlines zijn ruim van tevoren bekend / bepaald.
  • Goed overzicht, u weet precies wat er de komende tijd gebeuren gaat; door wie en wanneer.

Hoe stellen we een contentkalender op?

Het opstellen van de content kalender is een leuk en creatief proces, meestal onderdeel van het opstellen van een online strategisch plan, maar uiteraard ook los op te stellen. Elk bedrijf weet wel een aantal vaste momenten in het jaar waarbij er elk jaar hetzelfde gebeurd. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de bandenwissel momenten van een autobedrijf of een leuke paasactie of bijvoorbeeld de zomervakantie. Start eens met een lijstje van al dit soort momenten en noteer ook een datum of periode die hoort bij elk moment.

Daarmee maakt u al aan de start van uw eigen contentkalender. Dit proces zorgt vrijwel altijd voor meer publicatie onderwerpen dan van tevoren gedacht. Wat ons betreft altijd de moeite waard om eens te doen, maak dit proces leuk, betrek uw medewerkers en voor u het weet bent u op weg met uw eigen contentkalender.

Vergeet ook niet dat u content kunt categoriseren of juist kunt markeren. Daarmee kunt u later bijvoorbeeld content filteren. Uiteraard helpen wij u graag!

Geen adhoc werk, maar goede content op het juiste tijdstip

Dankzij een goede contentkalender verbeterd de kwaliteit van uw content. Elke week, misschien wel adhoc, iets schrijven is voor iedereen moeilijk. Wij zijn er zelfs van overtuigd dat het schrijven van meerdere artikelen in één keer makkelijker is. Dat kan alleen met overzicht; de contentkalender is vaak dé oplossing hiervoor. De beste content kalenders houden overigens ook rekening met een actualiteit of gebeurtenis die niet datumgebonden is (zoals een nieuwe opdracht). Deze beschrijft ook een soort stappenplan; wat te doen bij een actualiteit / gebeurtenis. U ziet dan in één overzicht precies wat te doen in deze gevallen.

Meer resultaat met online content door overzicht

We zorgen dus voor meer overzicht en tegelijkertijd voor meer rust en focus. U kunt de tijd nemen voor uw content op de momenten dat het u uitkomt. En als u de content creatie uitbesteed, weet u precies welke content op welk moment wordt gepubliceerd via welk media-kanaal. Al deze zaken zorgen voor een hogere content kwaliteit met meer resultaat!

Hebben wij u enthousiast gemaakt?
Of juist nieuwsgierig en heeft u meer vragen?

Laat het ons weten!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

OVHZ
Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: