PHP7 maakt een website sneller, veiliger en stabieler

Maak uw website sneller met PHP7. Op iedere website-server staat PHP geïnstalleerd, dankzij PHP kunt u Joomla! (of heel veel andere toepassingen/CMS-en) installeren. Joomla! en PHP werken samen met uw server om uw website goed weer te geven. Met PHP7 zijn er drastische verbeteringen doorgevoerd, PHP7 is namelijk 2x zo snel geworden.

De onderstaande video illustreert op leuke wijze de verbeteringen van PHP7:

https://www.youtube.com/watch?v=UCaukTe2J3I

Uw website 2x zo snel is al heel goed, maar wat nog indrukwekkender is dat deze snelheidsverhoging gepaard gaat met een verlaging van de belasting voor een server. Goed nieuws voor u en uw hosting partij dus.

Wat is PHP?

PHP is in feite het programma waarop uw website CMS is geïnstalleerd. Dit kunnen heel veel CMS systemen zijn. PHP is vooral bezig met het uitvoeren van opdrachten die de Joomla! website geeft. Het werkt samen met uw website systeem, bijvoorbeeld Joomla! om uw website goed weer te geven voor al uw bezoekers.

PHP is er in meerdere versies, net als bijvoorbeeld de windows voor uw PC. Ook PHP dient up-to-date te blijven, aangezien hackers soms in staat zijn direct via PHP uw website of server te hacken en uw CMS systeem niet eens 'aanraken'. Onze ervaring is dat er bij best veel hosting providers oude PHP versies gebruikt worden, een potentieel risico dus.

Enkele feiten over de PHP-versies

  • PHP 5.3 – verouderd; zou dus niet meer gebruikt mogen worden
  • PHP 5.4 – verouderd; zou dus niet meer gebruikt mogen worden
  • PHP 5.5 – hiervoor worden er nog veiligheidsupdates aangeboden tot ongeveer augustus 2016
  • PHP 5.6 – ontwikkelings-ondersteuning tot ongeveer februari 2017 en daarna worden er nog gedurende twee jaar updates voor geleverd
  • PHP 7 – ondersteuning tot eind 2018

PHP 6 is destijds geïntroduceerd als een ontwikkelversie, maar om diverse redenen is er niet mee doorgegaan. Om geen verwarring te scheppen is er door de PHP-ontwikkelaars besloten om niet verder te gaan met PHP 6 en dus deze nieuwe versie PHP 7 te noemen.

Wilt u weten welke PHP versie uw website gebruikt? Klik in uw Joomla! administratie scherm op "Systeem > Systeeminformatie" of neem contact met ons op

Wat betekent de nieuwe PHP7 voor mij als gebruiker?

Voor u als gebruiker betekent het dat u met weinig inspanningen uw website veel sneller kan maken. En een snellere website wordt hoger weergegeven in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Alles wat u hoeft te doen is uw hosting provider verzoeken PHP7 voor u beschikbaar te maken. Bent u klant van ons en heeft u een service overeenkomst? Dan hoeft u niets te doen, wij zullen uw website in de komende maand upgraden met PHP7.

Wat betekent de nieuwe PHP7 voor uw hosting provider?

Uw hosting provider zal (op den duur) de nieuwe PHP7 versie moeten installeren en gaan aanbieden. Zodra zij dit doen hebben zij hier ook voordeel van. Denk hierbij aan hun hosting wordt opeens sneller en de servers hoeven in feite minder te doen. Daardoor zouden ze meer websites op 1 server kunnen hosten, zonder dat er websites langzamer worden.

Wilt u ook naar de nieuwste PHP7 upgraden, maar heeft u geen idee hoe? Neem contact met ons op

 

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
OVHZ
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: