Website Hacked Trend Report

Het bedrijf Sucuri heeft zich gespecialiseerd in het beveiligen en herstellen van websites. Zij hebben recent een analyse gedaan van 11.000 geïnfecteerde websites. Daaruit komen interessante bevindingen..

Gehackte websites per CMS systeem

Belangrijk is om te weten dat er enorm veel WordPress websites zijn en het dus interessant is om deze te hacken. (Hoe meer er zijn hoe 'rendabeler' het wordt.) Zo kunt u hieronder zien dat van de 11.000 geïnfecteerde websites ongeveer 78% een WordPress website was.

cms aantallen      website hacked by cms

Deel verouderde CMS tijdens hack

Hackers moeten we het natuurlijk zo moeilijk mogelijk maken. Door de gebruikte CMS software up-to-date te houden ontwijken we al een deel van de problemen. Hieronder kunt u zien welk aandeel van de 11.000 geïnfecteerde websites oude CMS software gebruikte.

percent out of date

Wat willen de hackers?

Hackers zijn vooral geïnteresseerd naar geld. Credit Card gegevens maar ook uw klant gegevens worden interessant genoeg gevonden voor hackers om uw website 'aan te vallen' om deze gegevens te achterhalen. Maar ook de snelheid van uw server is interessant om in te zetten tijdens 'aanvallen' van andere websites. Zo zijn er wellicht nog meer zaken waarvoor u onder andere uw website voor dient te beveiligen.

Wat doen ze daarvoor?

Hackers doen van alles om te krijgen wat ze willen. Een aantal van de onderstaande methodes zult u wellicht kennen, andere misschien niet. Belangrijk voor u is dat u altijd uw 'gezonden verstand' blijft gebruiken. Uw website goed beveiligen is één ding, maar bijvoorbeeld phishing e-mail herkennen is ook belangrijk. In het complete rapport wordt er dieper ingegaan op al deze methodes.

wat doen ze

Conclusie

Wat ons uiteraard opvalt is dat de hoeveelheid geïnfecteerde WordPress websites nogal groot is. Echter aangezien het aandeel van WordPress websites in deze analyse net zo groot is valt daar niet veel over te zeggen. Wat ons wel opvalt is dat tijdens de hack maar 56% out-of-date was. Dit betekent dat dus 44% van de WordPress websites, netjes up-to-date waren en toch werden gehackt. Zetten we dat tegenover maar 15% van de Joomla! websites en maar 3% van de Magento websites, dan zit daar toch een behoorlijk verschil.

Wilt u meer weten van een goede website beveiliging? Neem dan contact met ons op.

Complete Rapport

Lees gerust ook het hele rapport door. Daarin kunt u lezen dat problemen ook veroorzaakt worden door (verouderde) uitbreidingen van de CMS software. Bij WordPress hebben ze drie (3) uitbreidingen/plugins gevonden die vaak problemen veroorzaken.

Maar ook welke trends er zijn, welke type malware vaak tegengekomen worden of naar welke informatie hackers op zoek zijn. Kortom meer inzichten waarom hackers uw website willen hacken en wat ze daarvoor doen.

[button link="downloads/Sucuri-Website-Hacked-Report-2016Q1.pdf" target="_blanc"]Download Complete Rapport[/button]

 

Bron: https://blog.sucuri.net/2016/05/sucuri-hacked-report-2016q1.html

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Gecertificeerd
MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla! 3 Certified Administrator
OVHZ

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: