SSL voor HTTPS (het groene slotje) wordt steeds belangrijker

Een SSL certificaat (het 'groene slotje' linksboven) voor een website wordt steeds belangrijker. Evenals een responsive website opeens echt een verschil ging maken, verwachten wij dit ook voor een SSL certificaat. Gelukkig kan zo'n certificaat tegenwoordig gratis zijn indien u gebruik maakt van een hosting provider die dit ondersteunt, natuurlijk ondersteunen wij dit.

ssl https groene slotje

Veiligheid blijft een belangrijk onderdeel van uw website. Dat kan op vele manieren, daarnaast zijn er veel zaken die beveiligd moeten/kunnen worden. Een SSL certificaat is daar een onderdeel van, u kent vast en zeker het 'groene slotje' waarnaar u moet kijken of u echt verbinding heeft met de website van uw bank. Dit groene slotje is gevolg van een SSL certificaat en zorgt voor een HTTPS verbinding.

Meer informatie over een SSL verbinding, zie ons artikel: "Website SSL met Let's Encrypt"

Veranderingen bij SSL certificaat

Wij merken sinds enige tijd dat als er verbinding gemaakt wordt met een website waarbij je dient in te loggen er een waarschuwingssymbool wordt weergegeven indien er geen SSL verbinding is. Dit symbool is een grijs slotje met een rode streep er doorheen.

geen slotje

Daarnaast valt het ons ook op dat Google begonnen is met het waarschuwen beheerders van websites zonder SSL verbinding, waarbij een login formulier gebruikt wordt.

Waarom is SSL belangrijk voor uw website?

Een SSL certificaat maakt het mogelijk de verbinding tussen uw website en de bezoeker te versleutelen, er ontstaat een HTTPS verbinding. Doet u dit niet, dan is dat onveilig, aangezien hackers 'mee kunnen luisteren' en op die manier achter gebruikersnamen en wachtwoorden kunnen komen. Een HTTPS verbinding maakt het 'mee luisteren' onmogelijken, goed voor de beveiliging van uw website en uw ranking in de zoekmachines.

 

Bron: https://security.googleblog.com/2014/08/https-as-ranking-signal_6.html

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Gecertificeerd
MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla!®
OVHZ

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: