Controleer uw online bedrijfsweergave

Uw bedrijf wordt online weergegeven, dat is (gelukkig) een feit. Zo wordt niet alleen uw eigen website weergegeven, maar wordt uw bedrijf ook op andere websites van talloze online dienstverleners cq. registers vermeld. Deze zijn soms best waardevol en soms is het beter om een register te negeren. Wij kennen veel van deze registers en kunnen u hierover adviseren, de belangrijkste staan hieronder:

Bedrijfsweergave van Google Mijn bedrijf

Uw bedrijf wordt bijvoorbeeld weergeven in de zoekresultaten van Google, maar niet alleen uw website. Meestal ziet u in een rechter kolom meer gegevens van uw bedrijf, dat is de weergave van Google Mijn Bedrijf. Deze gegevens kunt u (na een verificatie) zelf beheren, of dit uitbesteden aan een webbureau.

Binnen Google Mijn Bedrijf kunt u uw bedrijfsvermelding accurater / aantrekkelijker maken door deze te voorzien van bijvoorbeeld:

  • Het juiste adres op de kaart!
  • De openingstijden
  • Het logo of andere foto's
  • De website van uw bedrijf
  • Een korte beschrijving
  • Posts..
  • En nog veel meer..

Wij adviseren onze klanten altijd om uw bedrijf te bekijken, te claimen en up-to-date te houden.

[button link="https://www.google.com/intl/nl_nl/business/" target="_blanc"]Login bij Google Mijn Bedrijf[/button]

Klopt uw telefoonnummer bij De Telefoongids Online

De Telefoongids Online wordt nog gebruikt voor de contactgegevens van uw bedrijf. Zorg er dan ook voor dat de hier weergegevens bedrijfsgegevens kloppen. Daarnaast wordt het register van De Telefoongids Online ook door andere online registers gebruikt als bron van bedrijfsinformatie. Dus heeft u een grote kans dat als uw bedrijfsgegevens kloppen bij De Telefoongids Online, deze op allerlei andere online registers klopt (en vice-versa)..

[button link="https://mijn.detelefoongids.nl/faq/detail/vermelding/zakelijke-vermelding/hoe-kan-ik-mijn-zakelijke-vermelding-wijzigen-aanmaken-of-verwijderen-op-detelefoongidsnl" target="_blanc"]Zakelijke klantenservice De Telefoongids Online[/button]

Vergeet de Kamer van Koophandel (KvK) niet

De Kamer van Koophandel (KvK) is het officiele Nederlandse handelsregister van bedrijven. Uiteraard moeten uw bedrijfsgegevens hier in orde zijn, niet alleen omdat dit handig is voor uw potentiële klanten, maar ook omdat u dat verplicht bent. Daarnaast wordt ook het handelsregister van de Kamer van Koophandel door verschillende online registers (wellicht dus ook Google) gebruikt als bron voor de bedrijfsweergave (op de kaart).

[button link="https://www.kvk.nl/service-en-contact/" target="_blanc"]Update uw gegevens in het KvK Handelsregister[/button]

Een vermelding bij een locale ondernemersvereniging is altijd waardevol

De up-to-date vermelding van uw bedrijf op de website van de locale ondernemersvereniging vinden wij om meerdere redenen waardevol. Bent u actief in het netwerk van deze ondernemersvereniging? Dan adviseren wij de weergave van uw bedrijf zo compleet mogelijk te maken, zodat uw potentiële klant op verschillende manieren uw bedrijf kan vinden. Via uw naam, de branche waarin u opereert en uiteraard de juiste NAW- en overige contactgegevens.

En al die andere online registers dan?

Wij adviseren u niet nu meteen alle online registers af te gaan en uw bedrijfsvermelding hier te updaten. Echter kan het (op termijn) waardevol zijn om een aantal wel te updaten. Dit heeft alles te maken met een goede backlink strategie. Sommige online registers zijn namelijk waardevol en sommige niet. Bij backlinks is het belangrijkste uitgangspunt -uiteraard- dat u de bedrijfsvermelding kunt voorzien van een link naar uw website, die ook echt gevolgd / geïndexeerd wordt door een zoekmachine.

Wij kunnen dit uiteraard voor u onderzoeken om u hierover te adviseren. Neem hiervoor contact met ons op.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Gecertificeerd
MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla! 3 Certified Administrator
OVHZ

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: