Intiatief gestart voor horeca: etenbrengen.nl

Wat doe je met (tijdelijk?) extra tijd in de agenda? Wij besloten om te helpen met datgene waarin we goed zijn: Websites bouwen en online zichtbaarheid vergroten. Daarom zijn we sinds gisteren een intiatief gestart voor de horeca: www.etenbrengen.nl.

Inmiddels zijn de meeste van ons sinds 12 maart j.l. in de ban van het Corona-virus, dat is al iets meer dan twee weken geleden. In eerste instantie kregen we het advies zoveel als mogelijk thuis te werken en vooral thuis de blijven bij milde klachten. Daarnaast konden alle evenementen met meer dan 100 personen tot 31 maart niet doorgaan.

Een paar dagen daarna, op 15 maart j.l. volgde drastischere maatregelen vooral voor de horeca, deze mochten namelijk vrijwel direct de deuren sluiten. Steunmaatregelen vanuit de overheid komen op gang, maar daarvan is nog veel onduidelijk. In ieder geval is duidelijk dat de horeca harde klappen ontving (en nog steeds krijgt).

Wij hebben hier zelf indirect ook last van, maar in veel mindere mate. We hebben wel wat extra tijd die we goed willen besteden, daarom toch besloten een initiatief voor de horeca te starten: www.etenbrengen.nl. Een website waar elke horeca ondernemer zonder investering een paar maaltijden online kan aanbieden die zijn of haar klanten kunnen bestellen om deze af te halen of te laten bezorgen.

Een website bouwen is onze expertise, dus gingen we aan de slag. Gaande het project kregen we hulp van CopyPartners uit Nieuw-Vennep, zij boden hulp aan voor de vormgeving van een logo en andere huisstijl componenten. En zo geschiedde, de website moest namelijk zo snel mogelijk online komen, elke dag later scheelt omzet voor de horeca ondernemer.

Op 26 maart j.l. hebben we de website live gezet, na toch bijna 2 dagen hard werken. Het begin is er, iedereen kan zonder investering zijn of haar restaurant op deze website (laten) plaatsen en een menu online aanbieden. Alle bezoekers kunnen deze bekijken en direct bestellen. Kortom voor een X aantal personen een menu kiezen en afhalen of laten bezorgen. Bewust een simpele start, want wij wilden zo snel mogelijk iets kunnen aanbieden. De transactiekosten voor deze simpele manier van bestellen zijn laag, namelijk slechts €0,50 per transactie die wordt betaald door de consument.

De toekomst..

In de toekomst willen we dit uitbreiden, zo zijn we bijvoorbeeld bezig met geavanceerdere manieren van bestellen. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos. Heeft u een vraag hierover, wij kunnen veel voor u realiseren..

We willen vooral meedenken met de horeca ondernemers, want wat ons betreft is met de huidige alternatieven teveel gekeken naar de wensen van de consumenten. Er valt dus veel te ontwikkelen om de online zichtbaarheid van de ondernemingen te vergroten. We willen een platform creëren wat gewoon naast de eigen website van ondernemers kan bestaan. Sterker nog als we dit samen goed doen, versterkt een profiel op etenbrengen.nl de vindbaarheid van de eigen website van de horeca ondernemer. Veel details zijn we nog aan het uitwerken, maar we willen dit vooral samen doen. Wilt u meedenken? Bel of mail ons dan.

Wij zijn anders

Maar laten we vanaf dit begin duidelijk zijn: wij zijn anders dan anderen! Dit concept is primair gericht op de horeca ondernemer en (nog) niet de consument. Wij gaan er dan ook vanuit dat (vooral in deze tijd) de consument wel een extra stapje wil zetten voor zijn of haar favoriete horeca onderneming.

Via ons kan de horeca ondernemer niet alleen zijn of haar gerechten presenteren, maar ook bijvoorbeeld het restaurant / de onderneming promoten. Mensen krijgen meer ruimte dan alleen de naam van de onderneming, het logo en misschien wat beoordelingen. De horeca ondernemer krijgt een complete pagina tot zijn of haar beschikking waar diegene kan plaatsen wat hij of zij wilt. Denk hierbij aan een leuke bedrijfsintroductie wat foto's en misschien zelfs een video. We tonen ook alle contact informatie van bijvoorbeeld het aangesloten restaurant. We hebben dan ook geen bezwaar als er een bestelling tot stand komt buiten ons platform, nogmaals we willen de horeca ondernemers helpen.

Waarom dan deze andere aanpak? What's in it for you?

Zoals gezegd, wij merken ook iets van deze corona-crisis. In deze tijden zijn onze nieuwe klanten (maar ook onze bestaande klanten) even met iets anders bezig dan een nieuwe website. Wij promoten wel dat er (vooral nu) online kansen liggen, maar wij kunnen ons ook goed voorstellen dat andere zaken gewoon voor gaan. Onze opleveringen gaan minder snel en we hebben simpelweg wat tijd over, die we graag goed besteden. En hoe mooi is het om op dit moment andere ondernemers, die elke hulp kunnen gebruiken, te helpen en tijdens dit proces te laten zien wat we zoal kunnen..

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
OVHZ
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: