Nieuw artikel als webpagina aanmaken

Via het menubeheer maken we altijd webpagina's aan, of deze webpagina nu bestaat uit een (1) artikel, meerdere artikelen of iets heel anders.

In deze uitleg maken we van een (1) artikel een webpagina.

We beginnen door het menubeheer te openen via 'Menu's > Main menu'. Indien er op de website nog helemaal geen menu wordt weergeven wordt in dit artikel uitgelegd hoe we een menu kunnen aanmaken.

Zodra het Menubeheer scherm wordt weergegeven klikken we linksboven op de knop 'Nieuw'. (Let op! Indien er op de website meerdere menu's zijn aangemaakt is het belangrijk om te controleren welk menu actief is. De naam van het actieve menu wordt linksboven achter de tekst "Menubeheer: <naam>" weergegeven.)

Vervolgens wordt er een nieuw scherm weergegeven. Hier vullen we allereerst de naam van de nieuwe webpagina in. Meestal vullen we hier (om het eenvoudig te houden) de naam van het te gebruiken artikel in, maar dat hoeft niet.

Hierna klikken we achter het invulveld 'Menu-itemtype *' op de knop 'Selecteren', er verschijnt een pop-up window.

In dit pop-up window selecteren we allereerst 'Artikelen' en dan 'Individueel artikel'. Daarna veranderd het scherm een klein beetje. Nu kunnen we bijvoorbeeld ook het gewenste artikel selecteren. Dit doen we door op de 2e knop 'Selecteren' achter het invulveld 'Selecteer artikel *'.

In het zojuist verschenen pop-up venster worden vervolgens alle artikelen van de website weergeven. Hier is het mogelijk om te zoeken of filteren om het gewenste artikel te vinden. Selecteer vervolgens het gewenste artikel om deze te bevestigen.

Druk daarna linksboven op de knop 'Opslaan & sluiten' om de nieuwe webpagina aan te maken.

In deze uitleg gaan wij er vanuit dat het menu genaamd 'Main menu' bestaat en op de website gebruikt wordt als menu om alle menu-items (ook webpagina's genoemd) weer te geven. Indien die menu niet gebruikt wordt en er wordt een ander gebruikt wordt dienen we het menu 'Main menu' in deze uitleg te vervangen met de naam van het door u gebruikte Menu.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla! 3 Certified Administrator
OVHZ
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: