Waarom kan ik mijn afbeelding niet uploaden?

Dat kan meerdere oorzaken hebben, hieronder bespreken we de meest voorkomende:

Afbeelding heeft spaties in de bestandsnaam.

Joomla! houdt uw website graag netjes. Daarom worden er door Joomla! geen spaties in de bestandsnaam geaccepteerd. Dit wordt gedaan omdat een spatie in de bestandsnaam standaard wordt omgezet naar de tekens '%20'. Dat resulteert dus soms in een bestandsnaam 'mooie%20boot%20bij%20zonsondergang%20nr%203.jpg'. Dat is niet heel duidelijk, zeker niet als we hierdoor missen dat het gaat om foto nr 3 (zoals zichtbaar aan het eind van de bestandsnaam.

Afbeelding is te groot.

De standaard instelling van Joomla! staan op 10MB. Dit is voor bijna alle afbeeldingen wel voldoende, zeker als het gaat om een afbeelding die op een beeldscherm weergegeven moet worden. Die hoeven namelijk vaak niet groter te zijn dan 1MB soms 1,5MB. Echter als het gaat om een afbeelding die gedownload dient te worden, om gebruikt te worden voor een drukker, dan komt het voor dat 10MB te weinig is. Natuurlijk is het mogelijk deze instelling te wijzigen, dit wordt in dit artikel uitgelegd.

Afbeelding is van niet het juiste bestandstype.

De standaard instelling van Joomla! accepteert de volgende bestandstypes: 'bmp,gif,jpg,png'. Een andere type afbeelding uploaden is dus niet mogelijk. Dat is ook bijna niet nodig, aangezien deze bestandstypen voldoende zijn voor weergave op een website. Echter indien deze bestandstypen niet voldoende zijn, wordt in dit artikel uitgelegd hoe we deze instellingen kunnen wijzigen.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla! 3 Certified Administrator
OVHZ
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: