Hoe kan ik een module aanmaken?

Een nieuwe module kunnen we aanmaken via het Modulebeheer. Het Modulebeheer kunnen we oproepen door bovenin te drukken op 'Extensies > Modulebeheer'.

In dit scherm klikken we rechtsboven op 'Nieuw', waarna er een nieuw scherm zichtbaar wordt. Via dit nieuwe scherm kunnen we een type module uitkiezen.

Let op! In deze uitleg gaan wij er voor het gemak van uit dat het gewenste moduletype is geïnstalleerd. Indien dit niet het geval is leggen wij in dit artikel uit hoe we een extra moduletype kunnen installeren.

In dit voorbeeld kiezen wij voor het moduletype 'Aangepaste HTML'. Vervolgens wordt er een nieuw scherm weergegeven, welke afhankelijk is van het gekozen moduletype. In dit voorbeeld hoeven wij alleen de titel en de invulling te voorzien van tekst.

Daarna kiezen we rechts in het scherm de positie van de module op de website, zo heeft iedere positie van het template (dus van de lay-out van de website) een naam. Al deze namen worden onder elkaar (per geïnstalleerd template) weergegeven. Waar deze posities zich werkelijk bevinden kunnen we opvragen via het Templatebeheer, in dit artikel wordt dit verder uitgelegd.

Nadat we de positie van de module hebben gekozen kunnen we via het tabblad 'Menutoewijzing' nog aangeven op welke pagina deze module weergegeven dient te worden. Meer uitleg van deze functie wordt gegeven in dit artikel. Standaard is een nieuwe module op elke pagina weergegeven. Dat laten wij in dit voorbeeld ook zo staan en wij drukken linksboven op de knop 'Opslaan & sluiten'.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla!®
MeerBusiness Haarlemmermeer
OVHZ
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: