Hoe kan ik een module op één pagina weergeven?

Elke module kunnen we anders instellen en we kunnen hiervan oneindig veel van maken. Om ervoor te zorgen dat de website niet vol komt te staan met een wirwar aan modules is het ook mogelijk om een bepaalde module zo in te stellen dat deze op slechts één of enkele pagina's wordt weergegeven.

Dit doen we via het modulebeheer, dit scherm roepen we op door bovenin te klikken op 'Extensies > Modulebeheer'.

Vervolgens worden alle modules weergegeven. In dit voorbeeld gaan wij er vanuit dat er een module wordt bewerkt die naar behoren werkt en eerst op alle pagina's werd weergegeven. Hoe we een nieuwe module aanmaken wordt in dit artikel uitgelegd.

We klikken vervolgens de gewenste module aan om deze te bewerken.

Bijna bovenin in het nieuwe scherm zien we het tabblad 'Menutoewijzing, selecteer deze. Hier zien we een dropdown menu. Via dit dropdown menu is het mogelijk deze module aan slechts één of meerdere menu's (met andere woorden webpagina's) te koppelen.

De opties 'Op alle pagina's' en de functie 'Geen pagina's' spreek voor zich.

De optie 'Alleen op de geselecteerde pagina's' gebruiken we wanneer we deze module slechts op een paar pagina's willen zien. Door simpelweg de gewenste pagina's aan te vinken en op te slaan worden de instellingen toegepast.

De optie 'Op alle pagina's behalve de geselecteerde' gebruiken we wanneer we deze module slechts op een paar pagina's NIET willen zien. Door simpelweg de gewenste pagina's aan te vinken waar we deze module juist niet willen zien en op te slaan worden de instellingen toegepast.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla!®
MeerBusiness Haarlemmermeer
OVHZ
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: