Liever goede backlinks dan een simpel nieuwsartikel

Website backlinks, een al wat moeilijker begrip bij SEO optimalisatie. Iets wat toch nog vaak wordt onderschat, merken wij. Dat is zonde, want een hoge kwaliteit backlink kan meer bijdragen aan de vindbaarheid van een website dan een simpel nieuwsartikel.

We vergelijken bewust een kwalitatieve backlink met een simpel artikel. Onder een simpel artikel verstaan we een eenvoudig bericht wat minder dan 150 woorden telt en weinig SEO focus. Iets wat wij nog best vaak tegenkomen, veel gebruikt als aankondiging van een actie of iets dergelijks.

Wat is een kwalitatieve backlink?

Een backlink is een verwijzing van de ene website naar een andere website. Veel ingezet als bronvermelding, maar ook voor andere doeleinden. Een kwalitatieve backlink is meer dan alleen een link. Een kwalitatieve backlink houdt rekening met:

  • De relevantie van de website / webpagina waarop de link is geplaatst en verwijst
  • De manier waarop de link is samengesteld; zichtbare (anker) tekst, follow, title, etc.
  • Domeinautoriteit beide websites
  • Bezoekersverkeer
  • Etc.

Waarom is een goede backlink dan in dit geval beter?

We hebben het hier over een link op een webpagina van een andere organisatie die bijvoorbeeld al gaat over uw dienst. Deze organisatie kan bijvoorbeeld een brancheorganisatie zijn. De informatie op de website van een branchorganisatie wordt meestal (ook door een zoekmachine) als betrouwbaar gezien. Dat zorgt voor meer bezoekers, een hogere domeinatoriteit en dus een hoge ranking. Misschien wel een hogere ranking dan uw website (op termijn) kan krijgen. Dan kan het dus interessant zijn om op deze pagina terecht te komen met een verwijzing naar uw website, beter nog de gerelateerde dienst op uw website.

Met een link vanaf een brancheorganisatie genereert u extra bezoekers en de zoekmachine ziet ook nog eens dat -in dit geval- een branchorganisatie naar u verwijst. Dubbel winst zeggen wij dan, waardevol om eens naar te (laten) kijken.

Hoe komen we aan meer backlinks?

Backlinks kunt u bijvoorbeeld onderzoeken met online tools, wij maken bijvoorbeeld gebruik van software van Ahrefs. Met de juiste software kunt u onderzoeken hoe waardevol uw huidige backlinks zijn, maar ook hoe waardevol andere websites zijn. U kunt dus de websites van voor u bekende organisaties analyseren en beoordelen of een link hierop waardevol is of niet. Zodra u een aantal websites heeft geselecteerd kunt u een aantal dingen doen:

  1. Deze partijen benaderen met het verzoek om een link
  2. Een waardevol artikel schrijven die deze organisatie mag gebruik onder voorwaarde dat zij op deze pagina een link naar uw website plaatsen
  3. Contact met ons opnemen..

Wat moeten we vooral niet doen met backlinks?

We komen het nog vrij vaak tegen; links uitruilen. Begin hier AUB niet aan, elke zoekmachine ziet dat het ene domein verwijst naar het andere en vice-versa. In dat geval is de toegevoegde waarde voor beide partijen 0, beide links heffen elkaar in feite op. Linkuitwisseling is zelfs een schending van de Google richtlijnen en kan leiden tot straf cq. een daling in de ranking.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla! 3 Certified Administrator
Joomla!®
Gecertificeerd

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: