Laat jezelf eens coachen

Alweer een tijdje geleden bezocht ik een lunch georganiseerd door MeerBusiness en Kien OndernemersAdvies. Daar gaf Dennis van der Voort, die ik al langer kende, een interessante presentatie over zijn bedrijf en hoe hij zijn klanten adviseert. Daar werd ik toch door 'getriggert' en besloot een afspraak te maken.

Waarom dan coaching?

Iedereen zou zich, op z'n minst eens in de zoveel tijd, moeten laten coachen. Het is altijd goed om open en eerlijk te praten over jouw bedrijf, jouw visie en de uitdagingen die je tegenkomt. Een goede coach neemt dit op en stuurt je waar nodig bij. Ook stelt diegene de juiste vragen waar je zelf overigens niet altijd meteen een antwoord op hebt. Bij Dennis had ik al tijden een goed gevoel en besloot in eerste instantie met hem een coachingstraject te starten.

We begonnen met de samenstelling van een 'one-page-businessplan'. Een duidelijk overzicht van de huidige stand van zaken. Een duidelijk inzicht in datgene wat we aan het doen zijn en wie daarbij betrokken zijn. Elke ondernemer weet wie zijn of haar klanten, partners en leveranciers zijn, die weet ook welke producten en diensten geleverd worden, die weet waar hij of zij naartoe wilt. Maar zet dit eens duidelijk op papier; op slechts 1 pagina. Dat heeft Dennis van der Voort van Kien Advies samen met mij gedaan.

Meer inzicht = meer focus

Door dit inzicht is er meer focus, bij mijzelf en voorheen mijn medewerker. De stip aan de horizon was nu zichtbaar voor ons allemaal, anders dan een slechts idee in het hoofd. Dat is prettig en duidelijk voor iedereen. Deze stip, het 'one-page-businessplan', is in april gerealiseerd, maar wordt geregeld geraadpleegd. Gelukkig vormt het geen enkele belemmering of sturing, maar puur inzicht of zelfs als reminder: "Oh ja, dit waren we ook nog van plan.."

Naast het inzicht ben ik doorgegaan met periodieke coaching. Er speelde de afgelopen tijd wel meer en ik ben erg blij in de steun die Dennis heeft geboden.

Wil je meer weten over dit traject? Lees dan ook het blog van Kien.

 

Dennis Roeland groto foto

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

OVHZ
MeerBusiness Haarlemmermeer
Gecertificeerd
Joomla! 3 Certified Administrator

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: