Zullen we een linkje ruilen?

Genoeg marketing bureau's doen het, links uitruilen. Ook voor hun klanten; websites zoeken om vervolgens een linkje te ruilen. Wij maken bewust niet dit soort lijstjes en leggen graag uit waarom niet.

Wat heeft u bezoeker hieraan?

Een bezoeker van uw website is geïnteresseerd naar u. Wie bent u? Wat doet u? Contact? Etc. Voor de volledigheid zijn er bedrijven die ook partner overzichten maken, net als wij. Deze pagina bevat, in ons geval, dan een overzicht van de namen + logo's van de partners met een link naar een eigen unieke partnerpagina, met (pas) op de partnerpagina eventueel een link naar de eigen website van de desbetreffende partner.

Zo'n overzicht heeft toegevoegde waarde en mag. De bezoeker van uw website kan bijvoorbeeld iets lezen over de benoemde partner(s), denk aan zaken zoals; wie is deze partner en/of waarom is er voor deze partner gekozen en/of sinds wanneer het partnership bestaat, etc. Maak wat er wat leuks van, dat is ok. Een simpel lijstje van een opsomming van klikbare (bedrijfs)namen die verwijzen naar de website is niet goed en kan zelfs een penalty opleveren.

Wat vind de zoekmachine?

De zoekmachine kan/zal er een penalty voor geven, dat staat duidelijk in de 'spam policies' van bijvoorbeeld Google. Nuance geeft het woord 'Excessive', hoewel wij dus verwachten dat deze nuance geld voor een paar linkjes die een logisch geheel vormen van een tekst, maar zeerbeslist niet voor de pagina('s) gevuld met een lijst van links.

En ABC-linken dan?

Om dit te realiseren dien je minimaal 2 websites te hebben. Je linkt via website A (die van jezelf) naar website C (die van een ander bedrijf). Tegen het andere bedrijf zeg je, link maar naar website B en op die website plaats je dan een link naar je eigen website A en heb je dus -indirect- een linkje terug van het andere bedrijf. Lekker ingewikkeld en is het wachten op het moment dat zoekmachines dit gaan bestraffen.

ABC-linken zien wij dan ook als een truuk om zoekmachines (voorlopig) om de tuin te leiden, ook dit doen wij dus niet.

 

Bron: https://developers.google.com/search/docs/essentials/spam-policies?hl=nl&visit_id=638046230817171034-2955391246&rd=1#link-spam

"Excessive link exchanges ("Link to me and I'll link to you") or partner pages exclusively for the sake of cross-linking"

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Gecertificeerd
MeerBusiness Haarlemmermeer
Joomla!®
OVHZ

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: