Joomla! 5.. Nu al?!

Ja, we zijn nog bezig met Joomla! 4 migraties en Joomla! 5 is inmiddels gelanceerd, nu al?! Uiteraard zagen we dit aankomen en kunnen wij geen enkele reden tot zorgen bedenken. Maar begrijpen we dat we na een periode van 11 jaren (sept 2012 tot sept 2023) support voor Joomla! 3 en een release van Joomla! 4 in augustus 2021 dat een release van Joomla! 5 in oktober 2023 (slechts 2 jaar later) snel is.

Deze -snelle- grote update heeft alles te maken met de (nieuwe) Joomla! Development Strategy die aangeeft dat elke grote release van Joomla! minimaal 2 jaar mee hoort te gaan. Minimaal 2 jaar is dus niet maximaal 2 jaar, laat daar geen misverstand over zijn. Langer dan 2 jaar is mogelijk, maar 11 jaar is zeker niet wenselijk.

Elke 2 jaar een nieuwe release? Waarom?

Het grote voordeel van de frequentere grote updates is dat er minder verschil ontstaat tussen de grote versies. Minder verschil betekent dat migraties minder ingrijpend worden en dat is precies het doel. De migraties naar Joomla! 4 zijn veel werk, sterker nog; Joomla! 3.10 is speciaal gemaakt om de migratie te versoepelen. Dat wil Joomla! dus graag voorkomen in de toekomst met frequentere grote updates.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
Joomla!®
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: