Backlinks strategie / advies

We schreven het al eerder in ons blog artikel genaamd "Liever goede backlinks dan een simpel nieuwsartikel". Een backlink is belangrijk voor de vindbaarheid (SEO) van een website. In sommige gevallen kunnen deze zelfs meer van invloed zijn op de ranking van een website dan content.

Wat is dan een (waardevolle) backlink?

Een backlink is eigenlijk niet meer of minder dan een link op een andere website die verwijst naar uw eigen website. Die link kunt u overigens op allerlei manieren (laten) plaatsen op een andere website. En door goed na te denken over de website waarop de link is geplaatst alsmede de vormgeving en de eigenschappen van de link, wordt deze backlink steeds waardevoller.

Essentieel is dat de backlink op een website staat die voor uw website/bedrijf/product/dienst relevant is en dat de link is ingesteld dat deze ook wordt 'gevolgd' door een zoekmachine.

Zorg er ook voor dat de backlink netjes is geplaatst: Gewoon www.uwwebsite.nl is niet voldoende, denk eerder aan een klikbare tekst zoals zie ons product op deze pagina. Hiermee wordt bijvoorbeeld alvast de productnaam benoemd en weet een zoekmachine al een beetje wat te verwachten.

Hoe kunnen we meer backlinks krijgen?

Backlinks krijgen is altijd een uitdaging, vaak een kwestie van gunnen. Maar er zijn ook allerlei websites waar u gratis een link kunt achterlaten naar uw website/bedrijf/product/dienst. Let altijd op dat het echt een relevante website is. Onzin websites met allerlei lijstjes zijn er in overvloed, wij bedoelen echt waardevolle websites die echt relevant zijn in uw branche.

Een praktische tip voor het verkrijgen van backlinks: Schrijf eens een leuk artikel voor uw branche met uiteraard een link naar uw product. Een bepaald probleem (wat uw product/dienst oplost) of handige tips, etc. Dat artikel kunt u dan eens niet plaatsen op uw eigen website, maar 'doneren' aan een andere -relevante- website. Enige wat u er voor terug wilt is een link naar uw website. Even de eigenschappen van de link goed afstemmen en direct een kwalitatieve backlink erbij.

Waarom een backlinks check?

Door te (laten) onderzoeken welke websites interessant zijn gebruikt u software en kijkt u naar vergelijkbare bedrijven uit uw branche. Denk ook eens aan brancheorganisaties, keurmerken, certificering organisaties, nieuws websites, etc. Allerlei interessante websites waar u wellicht bij wilt staan met een backlink en/of een relevant artikel.

Belangrijk bij een backlink strategie is bijvoorbeeld het goed (laten) onderzoeken van deze websites om onder andere de Domein Autoriteit (DA) te achterhalen. Vuistregel is hoe meer DA des te meer 'betrouwbaarheid' en/of 'waarde' voor een zoekmachine. Dus een backlink op een website met een zeer hoge DA telt dus goed mee in de ranking/vindbaarheid van uw website.

Wilt u eens een backlink check? Neem dan contact met ons op.

Hebben wij u enthousiast gemaakt?
Of juist nieuwsgierig en heeft u meer vragen?

Laat het ons weten!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Joomla!®
Gecertificeerd
OVHZ

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: