Website onderhouden

Jaren geleden schreven wij al eens een blog met de naam "Een website is geen schilderij" en dat is een website nog steeds niet. Een website is software, die niet als uw computer en/of telefoon, tablet, etc. continu wordt voorzien van software-updates. Uw website onderhouden is essentieel; updates moeten worden uitgevoerd en het is belangrijk dat deze worden gecontroleerd.

Goed website onderhoud is niet alleen software/technisch

Als we het aan Google vragen gaat een website gemiddeld 3 tot 5 jaar mee, maar als deze goed wordt onderhouden kan dit veel langer zijn. Wij hebben letterlijk bij de start van ons bedrijf in 2010 websites opgeleverd welke nu nog steeds technisch up-to-date en ook inhoudelijk actueel zijn. Zo hoeft u in feite nooit een compleet nieuwe website te maken. Alles heeft te maken met goed website onderhoud.

Als wij het onderhoud van een website verzorgen houden we deze uiteraard technisch up-to-date. En omdat een website het software is, kunnen wij deze blijven voorzien van updates. Technisch gaat uw website dus in feite net zo lang mee als dat de updates worden uitgevoerd.

Daarnaast verandert bijvoorbeeld wetgeving continue, welke soms kleine en soms grote veranderingen heeft voor een website. Denk eens aan de invoering van de AVG-wetgeving, alle formulieren moesten worden voorzien van vinkjes met een privacyverklaring en een SSL certificaat (het groene slotje) was opeens essentieel. Allemaal zaken die wij voor u monitoren cq. uitvoeren.

Website beveiliging blijft essentieel bij onderhoud aan uw website

Bij goed onderhoud hoort, wat ons betreft, ook een goede beveiliging. Dat verzorgen wij dan ook met een goede firewall en een goede backup. Maar daar stopt het niet, wij monitoren een website of deze online is en blijft, monitoren de status van hosting software en doen een maandelijkse scan van alle bestanden op uw website hosting. Op die manier weten wij zeker of er niets aan de hand is met uw website. Wij houden een website dus in optimale conditie.

Onze klanten willen ook af en toe gewoon 'iets nieuws'

Dat kan, met een goed CMS systeem i.c.m. goed gebruik en beheer hiervan blijft uw tekst gescheiden van de vormgeving. Er is dan dus sprake van een goede scheiding van content en vormgeving. Daarmee is het heel eenvoudig de vormgeving te veranderen en alle content te hergebruiken. Zo hebben wij voor meerdere klanten al meerdere keren een nieuwe vormgeving toegepast, zonder de content te hoeven veranderen. Voor de bezoeker lijkt het dus net alsof u een nieuwe website heeft, maar in werkelijkheid is alleen de vormgeving veranderd.

Bedenk eens hoeveel dat scheelt in de kosten (voor een nieuwe website);

  • Geen import cq. overname van de teksten
  • Geen migratie van afbeeldingen, niet meer zoeken, niet meer bijsnijden/formaten aanpassen
  • Minder overleg waar alle content moet komen te staan (structuur)
  • Etc.

Met een website van JACCS i.c.m. een Service overeenkomst wordt dit een mogelijkheid, heeft u interesse? Neem dan contact ons op.

Hebben wij u enthousiast gemaakt?
Of juist nieuwsgierig en heeft u meer vragen?

Laat het ons weten!

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla!®
MeerBusiness Haarlemmermeer
Gecertificeerd
Joomla! 3 Certified Administrator

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: