Zo was 2021, komend jaar weer mooie kansen!

Een jaar waar we met minder capaciteit al onze klanten van dienst geweest en een beperkt aantal nieuwe klanten welkom geheten. Zoals verwacht een lichte groei in het aantal klanten, maar geen groei op alle fronten. Toch zeker niet ontevreden over de behaalde resultaten. Keuzes mogen en moeten maken: Wat mag of moet er verbeteren? Waar gaan we volgend jaar op focussen en wat willen we juist niet (meer) doen of meemaken. Besloten om in 2022 te investeren in meer kennis en kunde; nieuwe- en extra certificeringen behalen en de SEO werkzaamheden uitbreiden.

Veranderingen doorgemaakt

Waar we vorig jaar in een nieuw kantoor betraden en begonnen met het plan ons 10 jarig jubileum te vieren, een 2e personeelslid aan te nemen en flink uit te breiden eindigde dat jaar anders. Dit jaar moeten wennen aan de beperktere capaciteit en iets minder nieuwe projecten afgerond dan andere jaren. Uiteraard ging de reguliere dienstverlening voor onze bestaande vaste klanten onverminderd door.

In Q2 van dit jaar een samenwerking gestart met een externe ZZP-er voor extra capaciteit om deze na 2,5 maand te beëindigen. Geïnvesteerd in verdere automatisering van een aantal processen om efficiënter te kunnen werken en samen met onze vaste adviseur diverse zaken geëvalueerd.

Zo hebben we samen gekeken naar deze evaluatie en datgene wat we op korte- en lange termijn willen bereiken cq. wat mogelijk is. Derhalve bijvoorbeeld besloten om de huur op te zeggen van het kantoor en op korte termijn terughoudend zijn in het aannemen van personeel. Dat heeft alleen effect op de uitbreidingscapaciteit, aangezien nieuwe projecten tijd en aandacht nodig hebben. Een deel van die tijd en aandacht willen we komend jaar besteden aan andere zaken, denk bijvoorbeeld aan certificeringen, meer R&D en Joomla! 4.

Het was dus weer een interessant jaar, veel gedaan en de nodige veranderingen doorgevoerd. Een leuk jaar met uitdagingen en ook mooie nieuwe projecten:

Afgeronde projecten

Waar we normaliter gemiddeld 12 websites per jaar maken zal het u niet verbazen dat er dit jaar minder nieuwe websites zijn opgeleverd. Altijd leuk om dieper in te gaan op een deel van deze opleveringen:

Te beginnen met Kien OndernemersAdvies, daarvoor hebben we een SEO onderzoek gedaan en op basis daarvan de diensten opnieuw ingedeeld en de teksten geoptimaliseerd. Voor zowel Master Totaalinrichting uit Hoofddorp alsmede Havatec uit Nieuw-Vennep zijn grote nieuwe websites opgeleverd, ook hier zijn we erg trots op het resultaat! Voor beide klanten staan in het nieuwe jaar verdere (SEO) optimalisaties op de planning, wij hebben hier zin in. Als laatste hebben we voor SPEV uit Noordwijkerhout een grote website vervangen en SEO geoptimaliseerd. Denk hierbij aan bijna 100 webpages die op basis van SEO keyword research zijn geoptimaliseerd. Een groot traject waar veel tijd aan is besteed voor een bedrijf, gespecialiseerd in bedrijfsuitjes op het strand, dat in deze tijd erg creatief moet zijn.

Stuk voor stuk prachtige projecten waar wij erg trots op zijn, kijk anders ook eens naar ons portfolio. Hier staan allerlei projecten uit het verleden met interessante details en reviews.

Statistieken? Groei

Onze statistieken houden we uiteraard bij, deze publiceren wij ook op onze website. Dit jaar hebben een paar klanten besloten hun bedrijf te stoppen, te verkopen of te fuseren. Dat heeft effect gehad op ons klantenbestand en de hoeveelheid websites die wij beheren. Daarnaast is besloten een aantal ongebruikte domeinnamen te laten verlopen en zal hiervan het resultaat volgend jaar zichtbaar zijn in de statistieken. Uiteindelijk tevreden over het gestegen aantal websites die we in beheer hebben. Omdat we minder dan andere jaren gedaan hebben is onze omzet gedaald, omdat er veel kosten zijn afgevallen cq. geschrapt is de winst licht gestegen.

Nu 26 reviews met gemiddeld 5 van de 5 sterren

Ons Facebook profiel hebben we stopgezet, dat ging ten koste van een aantal reviews. Echter hebben we nog steeds prachtige reviews op andere media. Iedereen is zeer tevreden en daar zijn we trots op! Volgend jaar gaan wij onze klanten benaderen via een mailing met het verzoek om een review te plaatsen.

In 2022 staat er weer het nodige op de agenda

Om te beginnen willen we volgend jaar weer een Ranking the Website avond organiseren, uiteraard moet dit passen binnen de maatregelen. Het rapport hiervoor krijgt een update, hiervoor zijn voldoende ideeën die begin volgend jaar geïmplementeerd worden. Ook staat het behalen van een aantal certificaten op de planning voor volgend jaar, waarvan de eerste begin volgend jaar binnen moeten zijn.

Joomla! 4

Een mijlpaal is Joomla! 4, de nieuwste versie van het Joomla! CMS systeem. Een enorme upgrade en een verbetering op alle vlakken; gebruiksvriendelijkheid, de grafische interface, de snelheid, de veiligheid, de functionaliteiten, etc. Vanaf volgend jaar gaan we al onze klanten benaderen met een voorstel voor de upgrade van de website. Deze upgrade is essentieel aangezien Joomla! 3 tot halverwege augustus 2023 wordt ge-support. Geen haast, maar wel belangrijk om te starten met upgraden.

Hieronder een greep uit de websites die wij hebben gemaakt:

Wij zijn actief betrokken bij

Joomla! 3 Certified Administrator
Gecertificeerd
Joomla!®
MeerBusiness Haarlemmermeer

linkedin light

JACCS
Roeland van Anholt

Faustlaan 72
2152 PJ  Nieuw-Vennep

T: 0252-258161
E: