De historie van JACCS

Hallo allemaal! Ik ben Roeland van Anholt en mijn bedrijf heet JACCS. Ik heb altijd al gedroomd van een eigen bedrijf. Mijn vader is ondernemer en tijdens mijn studie met projecten daar meerdere keren iets van mogen proeven. Dat leek mij ook wel wat! Maar wat voor een bedrijf/product ga je dan verkopen? Ik vond eigenlijk van alles leuk.

Van 2007 tot 2010 werkte ik bij een software bedrijf gespecialiseerd in Database Publishing. Daar werd mij al snel duidelijk dat ik meer wilde doen in de ICT en software. Bij dit software bedrijf was ik de schakel tussen de klant en de programmeur en had veel te maken met beide. Een functie die aansloot op mijn studie, mij goed af ging en ik ook echt leuk vond.

In 2009 kwam ik via het software bedrijf in aanraking met het Joomla!® CMS systeem. Het software bedrijf ging delen van Joomla! inzetten voor onderdelen van hun eigen software. Ik was juist zeer onder de indruk van het Joomla! CMS systeem zelf en besloot in 2010 (parttime) voor mijzelf te gaan.

8 januari 2010: Oprichting JACCS

 • CIMG2816
 • CIMG2817

Lage kosten voor een website

Mijn visie was om eerlijk, duidelijk en misschien wel simpel te werk te gaan. Ik installeer Joomla!®, zorg dat de website er uit komt te zien conform de huisstijl van mijn klant, en de teksten de juiste zaken beschrijven. Daarnaast ging ik zorgen voor alle gewenste functionaliteiten van de website.

De websites kon ik maken met het Joomla!® CMS systeem en ik rekende niets voor Joomla!® zelf, want dat is gratis software. De uitbreidingen die ik moest kopen rekende ik 1-op-1 door. Alleen de tijd die ik besteed aan een website bracht ik in rekening. Onderhoud ging precies op dezelfde manier, moest ik iets doen, dan werden daarvoor kosten in rekening gebracht.

Daarnaast wilde ik mijn klanten vooral opleiden zodat zij zelf hun website konden voorzien van teksten en onderhoud konden uitvoeren.

2011: Verhuisd naar Nieuw-Vennep

 • IMG_1406
 • IMG_1408
 • IMG_1412

Ook hosting gaan aanbieden

In het begin vroeg ik mijn klanten om zelf hun domeinnaam en hosting te regelen. Ik had alleen toegang nodig tot dit hosting pakket, om alles te installeren.

In de praktijk ging dat toch anders, ik was bij allerlei hosting partijen contracten aan het afsluiten in opdracht en op naam van mijn klanten. Dat werd een behoorlijke administratie, waarbij ik vaak facturen aan het voorschieten was. Ook waren er klanten die al een hosting pakket hadden afgesloten, sommige daarvan betaalden nogal veel geld, voor opvallend weinig: webruimte, snelheid, dataverkeer, e-mail adressen, etc.

Al die hosting contracten en het voorschieten van facturen werd een administratieve rompslomp. En ik kon er niet goed tegen dat mijn klanten soms veel te veel betaalden voor een hosting contract. Dus ben ik zelf maar hosting gaan aanbieden. Dit werd een enorm succes, want ik kon meer service, meer kwaliteit voor een veel lagere prijs (€4,50 p/maand) bieden.

En er kwam groei

In 2014 besloten om toch meer gas te geven. Ik had het niet meer naar mijn zin bij mijn baan en wilde toch echt fulltime gaan ondernemen. Ik werd lid van de OVHZ en zei mijn baan op. Een spannende stap. Mijn klanten kring werd groter, die groei zorgde in 2014 voor een meer inkomsten.

In 2015 besloten mijn dienstenpakket uit te breiden. Ik merkte vanuit de markt dat daar behoefte naar was en voor mijzelf was het ook prettig. Ik kon namelijk meer aan mijn bestaande klanten aanbieden en meer doen voor mijn klanten betekent meer vaste inkomsten.

Dienstenpakket uitgebreid: SEO

Ik ging mij focussen op SEO, wat staat voor Search Engine Optimizing, dus zoekmachine optimalisatie. En ook daar kwam ik allerlei (hoge) prijzen tegen. €2.800 voor het optimaliseren van 10 pagina’s en vervolgens €200 per maand om deze geoptimaliseerd te houden. Wat doen die bedrijven dan allemaal voor dat maandbedrag? Daar kwam ik (ook als klant) niet echt achter.

Dit besloot ik ook weer op geheel eigen wijze te doen. Eerlijk, duidelijk en misschien wel simpel. Ik besloot een abonnement te nemen op een online SEO dienst om te kunnen meten wat de resultaten zijn van websites in relatie tot zoekwoorden. Hiermee kon ik mijn acties meetbaar maken. Mijn klanten krijgen ook toegang tot deze online SEO dienst en betalen hier ook weer de kostprijs voor. Daarnaast besloot ik mijn SEO diensten aan te bieden aan mijn klanten. Dit doe ik door iedere maand een afgesproken hoeveelheid tijd. Ik bekijk de website teksten en zorg voor de zichtbare en onzichtbare optimalisatie daarvan. Maar daar stopt het niet, ik zorg voor de aanmelding in Google Maps, de Telefoongids, Google Search Console en Bing Webmaster Tools, etc. En omdat ik niet alles tegelijk doe, kan iedereen aan de hand van rapporten de progressie en gevolgen per actie goed zien.

Inmiddels is mijn dienstenpakket uitgebreid met alles wat om een website heen hoort, denk hierbij aan website analyses, -ontwerp, -hosting, -onderhoud, -updates, -SEO, e-mailings, etc. En mijn klant is en blijft nog steeds eigenaar van alles.

Maatwerk software is ook een optie

Vanaf halverwege 2016 maatwerk software gaan ontwikkelen speciaal voor Joomla! websites. Op die manier kunnen vrijwel alle gewenste functionaliteiten gemaakt worden die naadloos inhaken op uw website.

2016: Verhuisd naar de Hoofdweg

 • DSCN6966
 • DSCN6974
 • DSCN6991
 • IMG_20200214_150638
 • IMG_20200214_150647
 • IMG_20200214_150656

2020: Verhuisd naar de Luzernestraat

 • IMG_20200213_135727
 • IMG_20200216_163113
 • IMG_20200216_163123
 • IMG_20200216_163143
 • IMG_20200216_163412

 

Klanten binding doe ik namelijk door mijn prijzen, kwaliteit en service, niet met contracten of technische barrieres.